2017-03-27 17:40:58

Edukacija za osmaše

Naši heroji o Domovinskome ratu

U utorak, 21. ožujka 2017. godine, u sklopu nastave Povijesti, našu su školu posjetili bivši branitelji koji su sudjelovali u  Domovinskome ratu. 

Razlog njihova dolaska bila je edukacija učenika osmih razreda na temu Domovinskog rata i borbe za obranu Vukovara. Tijekom dva školska sata učenici su imali priliku naučiti što je bio uzrok rata, kako se odvijao te kako je završio. Bile su spomenute najvažnije operacije za oslobođenje Hrvatske, a posebnu su pažnju posvetili Gradu Heroja - Vukovaru. Imali smo priliku slušati o događajima iz prve ruke od strane naših branitelja te o događajima koje oni neće moći tako lako zaboraviti. Predavanju je prisustvovao i ravnatelj naše škole koji je učenicima dao svoje viđenje sudjelovanja u Domovinskom ratu, a svojom je nazočnošću podršku braniteljima dao i općinski načelnik Goran Kaniški.

Nakon zajedničke fotografije s braniteljima, učenici su ispunili anonimnu anketu, postavili nekoliko pitanja te isprobali opremu koju su branitelji nosili za vrijeme Domovinskog rata.

Dorotea Medved, 8.c

Vidi: Foto-galerija


Osnovna škola Kneginec Gornji