2017-03-22 17:27:15

Književni susret

Oživjeli likovi iz igrokaza

U našoj je školi u petak, 10. ožujka gostovala književnica, lutkarica i glumica Jadranka Čunčić-Bandov. Učenicima razredne nastave matične i područne škole predstavila se lutkarskom kolaž-predstavom.

Na susretu je maštovitim lutkama oživjela likove iz igrokaza svoje istoimene knjige Šale, trice, zvrndalice. Kao kazališna umjetnica oduševila je sve prisutne i plijenila pažnju učenika oblikovanjem različitih karaktera i posuđivanjem glasa lutkama ukazujući pri tome na jednostavne materijale pomoću kojih ih sama izrađuje. Razigrala je maštu učenika i potaknula ih na aktivno sudjelovanje u predstavi. Uživali su u svijetu smijeha, lutaka i priča te velikim pljeskom zahvalili na ugodnom druženju.

Spontanost i pristupačnost spisateljice i glumice, zanimljivi dijalozi, maštovite uloge, uglavnom životinja, i njihova jedinstvena izrada u prvih nekoliko minuta zadobili su povjerenje malih gledatelja. Smijehom, sudjelovanjem i glasnim pljeskom nagradili su glumački trud. Iza paravana su se izmjenjivali mišići, žabice, ovčice… ali i zmajevi, krokodili, ovnovi, jarci…

Jadranka Čunčić-Bandov inače je autorica mnogih igrokaza koji su objavljeni u čitankama, priručncima, zbornicima i časopisima za djecu. Još od školskih dana bila je aktivno angažirana u lutkarskom kazalištu  Kvak kroz glumu, animaciju i pisanje lutkarskih igrokaza. Članica je Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Djeluje kao samostalna umjetnica te igrokaze iz svojih knjiga predstavlja kroz lutkarske kolaž predstave.

Sanja Težak, knjižničarka

Vidi: Foto-galerija


Osnovna škola Kneginec Gornji