preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Mladi talenti

English all around….

S ponosom vam možemo reći nešto o učenicima koji su predstavljali našu školu 25. i 26. ožujka 2017. godine na festivalu English all around – Celebrating passion for English  u Zagrebu. 


Privatna umjetnička gimnazija osmislila je festival English all around – Celebrating passion for English nastavljajući kategorije ranijeg natjecanja English in Action. Iskustvo učeničkog sudjelovanja na natjecanju, učenja i druženja željeli su osnažiti i promicati kako bi i nove generacije mogle pokazati sve svoje talente, znanja, sposobnosti i vještine na engleskom jeziku te maksimalno uživati učeći i upoznajući svoje vršnjake iz cijele Hrvatske.

Svi učenici osnovnih i srednjih škola mogli su  sudjelovati u bilo kojem od ponuđenih izazova: film, glazba, priča, drama, govorenje i sricanje.

Tema festivala je u skladu s UN-ovim proglašenjem 2017. godine Međunarodnom godinom održivog turizma za razvoj.

„UN prepoznaje i naglašava važnost međunarodnog turizma u okviru veće osviještenosti o bogatom nasljeđu različitih civilizacija, kao i boljeg razumijevanja raznovrsnih kultura i njima svojstvenih vrijednosti.“

Ne treba zaboraviti niti da Republika Hrvatska gotovo jednu petinu svog Bruto nacionalnog dohotka ostvaruje upravo od turizma, a da je za daljnji uspješan razvoj izuzetno važno očuvanje prirodnih i kulturnih dobara koja su upravo predmet interesa turista.

Tema je bila vrlo široka te pružila učenicima mnogo mogućnosti da se izraze kroz film, glazbu, tekst, predstavu i govor, a samim time predstave svoj grad i regiju. Također, na ovaj način mogu progovoriti o brojnim izazovima, neriješenim pitanjima te daljnjim mogućnostima vlastitoga razvoja.

Gabriel Novotny, učenik 3.a razreda sam je napisao i uglazbio pjesmu „At the beach“ osvojivši drugu nagradu stručnog žirija.

Učenici 5.a razreda Vito Crleni, Borna Cupar, Max Vitez Tišljar, Drago Horg, Luka Hajduk i Ana Rutić snimili su film „The apartments“ te sami odradili velik posao - od izrade scenarija do snimanja i montaže filma.

Čestitamo im od srca i nadamo se da će ovo ohrabriti i druge učenike u iskazivanju svojih sposobnosti i talenata!

Jasna Žimbrek, učiteljica engleskog jezika

Pogledajte radove naših učenika:

Gabriel Novotny

https://www.youtube.com/watch?list=PLGExtNPsms0n8U4pZEMujqohwHGe8SmOF&v=BLwt3yO_wmo

Učenici 5.a razred

https://www.youtube.com/watch?list=PLGExtNPsms0n8U4pZEMujqohwHGe8SmOF&v=nuLMCtpERgY

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Nevenka Šestak   datum: 6. 4. 2017.

Web stranice

 

Logo


Tražilica

DUZS

Državna uprava za zaštitu

            spašavanje


Kalendar
« Prosinac 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju