preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
vijesti

OBAVIJEST

Nastavna godina 2020/21. završava danas, 18. lipnja 2021. godine.

Dopunski rad iz matematike organiziran je u slijedećim terminima:

21.,23.,24.,25.,28.,29. i 30. lipnja  od 8,00 do 9,30 sati.

Podjela svjedodžbi će biti izvršena po slijedećem rasporedu:

1. - 4. razred       1. srpnja     u 9,00 sati

5. - 7. razred       1. srpnja     u 10,00 sati

8. razred              8. srpnja     u 9,00 sati

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Šestak  datum: 18. 6. 2021. 11:26

I RIJEČ, DVIJE – OD NAS

Dragi učitelji i djelatnici naše  škole,

osam godina zajedno, osam godina  naših  nestašluka i veselih trenutaka, a vi ste uvijek imali razumijevanja za sve …

Hvala svakom djelatniku škole, našim predmetnim učiteljima koji su imali snagu i strpljenje za sve naše „bljeskove“ vrhunskih i onih manje vrhunskih izjava.

Posebno mjesto u sjećanjima imaju naše razrednice Jasminka Cvrkalj, Jasenka Banec i Bojana Magić koje su nas primile u prvi razred i usmjeravale nas kroz prva slova i brojke, te Tamara Hojnik, Tatjana Grđan i Silvana Čubrić koje su s nama proživljavale i prolazile i dobro i zlo, a pogotovo zadnje dvije godine koje nisu bile lake ni za nas, ni za njih. One naše prve mladenačke bubice u glavi hrabro su držale pod svojim zaštitničkim štitom. Vjerujte, trebalo je to izdržati.

Svaki djelatnik naše škole dio je našeg djetinjstva i prvih mladenačkih dana. Naučili ste nas puno toga, od nastavnih pa sve do životnih lekcija i  da, samo da znate, školovanje u OŠ Kneginec Gornji  bilo je zanimljivo.

Mi se „odjavljujemo“ iz prostorija škole na ovoj adresi, ali znamo da ćemo zauvijek ostati u Vašim sjećanjima. A Vi, Vi ste već odavno dio mozaika naših životnih sličica, ona čvrsta veza koja te vraća u najbezbrižnije  razdoblje života.

Do novih susreta i obljetnica,

veliki klinci iz 8. a i b razreda 

 

 

                                                 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Šestak  datum: 18. 6. 2021. 06:59

KAUFLAND - ŠKOLA VOĆA I POVRĆA

Učenici 4.a i 4.b razreda naše  škole sudjelovali su tijekom mjeseca svibnja u projektu Kaufland škola voća i povrća. Uz pomoć svojih učiteljica Jasminke Cvrkalj (4.a) i Jasenke Banec (4.b) te učitelja glazbene kulture Josipa Levatića, vrlo su kreativno izradili video spot sukladno propozicijama Natječaja. Montažu spota na nivou istinskog profesionalca izradio je učenik sedmog razreda Bastian Sačić. Iako nam je pobjeda za najbolji uradak na županijskom nivou izmakla „za dlaku“, svejedno smo ponosni na cjelokupni angažman učenika i učitelja te na naš  prvi školski video spot koji vam prikazujemo u prilogu.

Utješna nagrada Kauflanda jest donacija voća i povrća za sve učenike u prvome tjednu sljedeće školske godine „2021./2022.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Šestak  datum: 11. 6. 2021. 09:30

Brošura za osmaše "Odaberi svoju školu" Vijest ima dokument u privitku

Dragi osmaši ovdje možete pogledati digitanu brošuru "Odberi svoju školu" koja slikom i rječju donosi pregled svih programa koje nude srednje škole u Varaždinskoj županiji za šk.g. 2021./2022.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Keretić  datum: 26. 5. 2021. 07:52

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 17.5. 2021. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Keretić  datum: 13. 5. 2021. 12:45

Besplatna prehrana šk.g. 2021./2022. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Keretić  datum: 11. 5. 2021. 08:44

Sajam učeničkih zadruga Vijest ima dokument u privitku

Učenička zadruga "Kneginja" postigla još jedan uspjeh

 

Gospodarska škola Varaždin 4. svibnja 2021. organizirala je Sajam učeničkih zadruga. Sajam je bio natjecateljskog karaktera, a učeničke zadruge mogle su se natjecati u dvije kategorije: Predstavljanje učeničke zadruge i praktični rad te Vizualni identitet učeničke zadruge.

Zbog epidemiološke situacije, ovogodišnji se sajam održao online. Na sajmu je sudjelovalo 10 učeničkih zadruga iz Varaždinske županije od kojih se većina natjecala u obje kategorije. UZ "Kneginja" natjecala se  kategoriji Vizualni identitet zadruge. Mihael Cmrečak i Andro Šantek, učenici 7.b razreda, su uz pomoć svojih mentorica Alenke Vuk i Martine Goričanac izradili brošuru o Kneginečkom paprenjaku. Brošura je izrađena prema zadanim propozicijama te je nakon ocjenjivanja osvojila 3. mjesto. Nagrade i priznanja bit će uručene tijekom mjeseca svibnja.  Čestitamo učenicima i mentorima na postignutom uspjehu! 

Klikni na "opširnije" i pogledaj brošuru.

Martina Goričanac, učiteljica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Šestak  datum: 10. 5. 2021. 19:24

LIKOVNI NATJEČAJ DUKATA

 

Učenici 1. b razreda sa svojom učiteljicom Lidijom Novosel uspješno su sudjelovali u 9. kreativnom likovnom natječaju „Volim mlijeko" Dukata d.d. 2020. na temu „Naš planet Zemlja“. Podjela priznanja bila je u Zagrebu, veljača 2021.                  Učenici su uključeni u obrazovni projekt "Dukatići čuvaju prirodu”, tj. “ Malu školu zaštite prirode" koja je ostvarena u suradnji s Biotekom – udruga za promicanje biologije i srodnih znanosti te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

Učiteljica Lidija Novosel  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Šestak  datum: 19. 4. 2021. 11:30

MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJEG STRIPA

Učenici 1. b razreda sa svojom učiteljicom Lidijom Novosel (Samuel Mikić, Daniel Panić, Tena Knok, Tia Cindori, Vilim Lončarić, Patrik Pavlović i Lea Špoljarić) uspješno su nakon istraživanja nekadašnjih igara sudjelovali u literarno – likovnom natječaju 5. Međunarodnog festivala dječjeg stripa „Igre za djecu u stripu“ Gunja 2020. U natječaju je sudjelovalo oko 100 škola iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja. 

Učenica Lea Špoljarić nagrađena je za svoj strip „Čovječe ne ljuti se“ u kategoriji učenika prvih razreda. Radovi ostalih učenika izloženi su u virtualnoj izložbi na stranici Udruga Ljubitelja Stripova StripOS Osijek ili www.stripos.hr, a na kraju školske godine naći će se i u Zborniku stripova.

 

Vidi: foto-galerija  

                                                                           Učiteljica Lidija Novosel 

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Šestak  datum: 19. 4. 2021. 11:14

Osvojeno prvo mjesto na natjecanju učeničkih zadruga

 

Pisanica mog zavičaja

 

Srednja škola „Arboretum Opeka“ iz Marčana organizirala je natjecanje učeničkih zadruga „Ususret Uskrsu“. Tema natjecanja bila je „Pisanica mog zavičaja“, a zadruge su trebale izraditi pisanicu u tehnici po vlastitom izboru.

Zbog epidemiološke situacije, izložba i izbor najljepše pisanice održali su se online, na Facebook stranici škole domaćina, od 29. ožujka do 3. travnja 2021. godine. Na natjecanju je sudjelovalo 18 učeničkih zadruga iz Varaždinske županije, a među njima se natjecala i UZ Kneginja iz naše škole. Pisanicu kojom se zadruga natjecala izradili su učenici 1. b sa svojom mentoricom, učiteljicom Lidijom Novosel. Učenici su izradili pisanicu tehnikom slikanja kolažem u kojoj su komadiće kolaža slagali poput mozaika. Njihova je pisanica dobila najviše glasova te je time zadruga osvojila 1. mjesto na natjecanju učeničkih zadruga „Ususret Uskrsu“. Pobjeda je tim slađa jer su oni bili i najmlađi sudionici natjecanja. Dodjela priznanja i prigodnih nagrada održat će se čim epidemiološka situacija to dozvoli. Čestitamo učenicima 1. b razreda i mentorici Lidiji Novosel na postignutom uspjehu!

Martina Goričanac, učiteljica

  :: opširnije :: 


objavio: Nevenka Šestak  datum: 10. 4. 2021. 09:25

ORGANIZACIJA NASTAVE OD 12. 4. 2021. Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Marija Keretić  datum: 8. 4. 2021. 12:00

DONACIJA ZA PETRINJU

Akcija skupljanja novčane donacije za potresom oštećenu OŠ u Petrinji uspješno je provedena. 

U ovoj akciji prikupljeno je 13.000,00 kuna od strane djelatnika i učenika naše škole. Prikupljeni novac uplaćen je na žiro račun OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji. Zahvaljujemo svima, velikog srca, koji su se uključili u akciju i time pridonijeli obnovi potresom stradale škole u Petrinji.

 

  :: opširnije :: 


objavio: